Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ , Νικολάου και Ειρήνης  Μυτιλήνης

χχχχχχ
Κωνσταντίνος ΙΑ’ ο Παλαιολόγος ή  Δραγάσης
Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ
Η ιερή Πλάκα στον Μυστρά όπου ορκίστηκε ο τελευταίος Αυτοκτράτωρ , Κων. Παλαιολόγος
Ιερά Μητρόπολις Σύμης
ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ
A work for the Grace of God
Homepage
ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΡΑΛΛΗ - ΕΚ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥ 1959
Το κείμενο των παραπάνω σελίδων  έχουν παρθεί απο το σχετικό βιβλίο της Βασιλικής Ράλλη. Θεωρώ την πηγή αυτή την πλέον αξιόπιστη ( μαζί με του Φώτιου Κόντογλου και Μητροπολίτου Δημητρίου ) που μπορεί να βρεί κάποιος για να πληροφορηθεί τα γεγονότα του Λόφου των Καρυών.

www.agios-rafael.org - Dimitris Markou
«….Για μένα Κατερίνα μου οι Αγιοι είναι σαν συγγενείς μου. Ετσι τους νοιώθω εγώ  και έτσι είναι. Όπως ξέρεις πατερούλη δεν γνώρισα, για μένα ο Αγιος Ραφαήλ είναι ο πατέρας μου.»

Λόγια που πραγματικά με άγγιξαν από την αγαπημένη Βασιλική Ράλλη. 

Νοιώθω πολύ συγκινημένη που γνώρισα αυτή την εξαιρετική γυναίκα. Καταδεκτική, ζεστή, ευγενική. Μια γυναίκα  που έχει να διηγηθεί τόσα πολλά από την ζωή της.  Μια ζωή αφιερωμένη στους Αγίους και στην αγαπημένη πατρίδα της τα Μοσχονήσια. Γιατί,  για εκείνη δεν έχει σημασία που γεννήθηκε στην Μυτιλήνη, για εκείνη η πατρίδα της είναι κάπου εκεί απέναντι στις ακτές της Μικράς Ασίας,   τα Μοσχονήσια.

Η συγκίνησή της για όλα αυτά σε συγκινεί, , η πικρία της σε κάνει να στεναχωριέσαι και η νοσταλγία της σε κάνει να θέλεις να περπατήσεις σε όλα αυτά τα σοκάκια με τις ερειπωμένες εκκλησιές, με τα Ελληνικά σπίτια που τώρα άλλα βρίσκονται σε ξένα χέρια  και άλλα βρίσκονται ερειπωμένα και ξεχασμένα σε μία  όχι δική μας πατρίδα πια. 

Η αλήθεια είναι ότι επεδίωξα να την συναντήσω. Ηθελα να την γνωρίσω και να μάθω λεπτομέρειες για την ιερή υπόθεση των Αγίων.  Να ακούσω από την ίδια –και ας τα είχα διαβάσει από το βιβλίο της -  τον τρόπο που έγινε η αποκάλυψη των οστών των Αγίων, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, τη συγκίνηση που ένοιωσε και όλες αυτές τις αγαπημένες λεπτομέρειες.

Όμως πραγματικά με κέρδισε με τις ιστορίες της για την αλησμόνητη πατρίδα. Δεν κατάλαβα πως πέρασαν  τέσσερεις ώρες κοντά της. Πραγματικά άκουγα με δέος όλα αυτά που μου έλεγε και μου έκανε εντύπωση με πόση λαχτάρα και αγάπη τα διηγόταν.

Να είσαι καλά κυρία Βασιλική και να ζήσεις χίλια χρόνια. Να ακούμε τις ιστορίες σου και να νοιώθουμε έστω λίγη από την συγκίνησή σου.     Νοιώθω τυχερή και ευλογημένη που σε γνώρισα!

Κατερίνα